VEELGESTELDE VRAGEN

Home > Contact > Veelgestelde vragen

VEELGESTELDE VRAGEN

Hier vind je antwoord op veel vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op!

Voor deelname aan Waterland Werkt wordt een bijdrage van €225,- gevraagd. Ongeacht of je binnen of buiten staat. Voor een grotere ruimte binnen wordt een hogere bijdrage gevraagd. Dit gaat altijd in overleg met de organisatie. Waterland Werkt is een non-profit evenement.

De jongste leerling zal rond 14 jaar oud zijn. Verder kunnen leerlingen die langskomen in principe alle leeftijden hebben.

De leerlingen die vanuit school komen, zitten in leerjaar 2 en 3 van praktijkonderwijs, vmbo, havo of vwo. Ook kunnen er MBO-studenten langskomen. Omdat leerlingen ook als ‘passant’ of werkzoekende langs kunnen komen, kan het ook zijn dat er andere leerjaren langskomen.

Je mag van alles aan en op je stand bevestigen, mits dit met plakband is. Het is niet de bedoeling om iets zodanig te bevestigen dat de stand hierdoor beschadigd wordt.

Dit verschilt per locatie en wordt op een later moment nog gecommuniceerd.
 
Denk aan flyers en ander reclamemateriaal. Feitelijk alles waarmee een goed beeld gegeven wordt van uw bedrijf.
 
Hiervoor is gekozen om alle branches de juiste ruimte te geven, ook voor branches en bedrijven die met groot materieel meedoen aan Waterland Werkt.
 
Er wordt er via verschillende lokale en regionale media aandacht geschonken aan Waterland Werkt; via krant, radio en TV. Naast de eigen website wordt Social Media actief ingezet om het evenement bij een zo breed mogelijke doelgroep onder de aandacht te brengen.
 
Voor standhouders wordt er koffie / thee en een broodje geregeld.
 
Zeker! Dit is een prima gelegenheid om kennis te maken met regionale bedrijven en na te gaan welke vacatures en opleidingen er zijn.
 
Leerlingen van het VWO, HAVO, MAVO/VMBO, Praktijkonderwijs en studenten van het HBO en MBO, hun ouders, ondernemers, werkzoekenden en overige geïnteresseerden.
 
Nee, het evenement is voor iedereen vrij toegankelijk.
 
Voor jou is het enorm belangrijk dat je goed weet welke mogelijkheden er op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt bestaan, welke beroepen er zijn en aankomen. Op alle mogelijke niveaus!  Waterland Werkt helpt je daarbij. Ook kun je Waterland Werkt gebruiken om met een ondernemer of een werknemer in gesprek te gaan die dagelijks bezig is met wat jij nu al leuk vindt. Met hen kun je  bespreken wat je ervoor nodig hebt (opleiding, speciale vaardigheden, ervaring) om bij zo’n bedrijf te gaan werken.
 
De opdracht voor leerlingen van het voortgezet onderwijs bestaat uit een algemeen deel voor de algemene oriëntatie op de arbeidsmarkt en een specifieker deel dat meer gericht is op beroepskeuze of specialisatie. Zo worden leerlingen gestimuleerd zich breed te oriënteren en uitgedaagd dieper op een vak in te gaan dat ze het meest interesseert.
 
In een stand komen verschillende groepen bezoekers. Jouw boodschap kan bestaan uit het uitleggen van jouw vak, wat doet jouw bedrijf en wat speelt er in de sector waarin je actief bent. Je kunt bijvoorbeeld beantwoorden waarom jouw  bedrijf en/of product het mooiste en beste is. En vooral wat de mogelijkheden zijn in het kader van toekomstig werk.  Breng jouw enthousiasme over op de bezoekers.
 
Jazeker, graag zelfs! Het aandachtsgebied van Waterland Werkt zijn de gemeenten: Purmerend, Beemster, Zeevang, Edam, Volendam, Waterland, Landsmeer & Wijdewormer.
 
Ieder sponsorbedrag is bijzonder welkom; we denken aan sponsoring vanaf 250 euro. Als je het sponsorformulier invult, kun je dit aangeven.
 
Daar zijn we mee bezig. De uitdaging is dat er heel veel HBO- en universitaire opleidingen zijn en er nog niet genoeg plaats is voor al deze aanbieders. Tal van bedrijven die mogelijkheden bieden voor HBO en universitair afgestudeerden zijn hoe dan ook aanwezig.
 
Waterland Werkt gebruikt verschillende locaties. Je kunt kiezen voor één, twee of drie statafels, of het meebrengen van een eigen stand. De beschikbare ruimte is ongeveer 2×3 meter, of groter in overleg. Voor een grotere ruimte wordt wellicht een hogere vergoeding in rekening gebracht. Er zijn ook buiten plekken beschikbaar. Hier is meer ruimte om bijvoorbeeld materieel neer te zetten. Breng zelf een banner mee, die je bij jouw statafel positioneert.
 
Om de leerlingen een zinvolle opdracht te laten maken, hebben we veel standhouders nodig. We hopen op minimaal 80 stands.
 
Het is de bedoeling dat alle opleidingen die in de regio te volgen zijn, meedoen met Waterland Werkt. Opleidingen van buiten de regio zijn optioneel welkom als die niet in de regio beschikbaar zijn.
 
Een standhouder die zich aanmeldt krijgt in de loop van de komende tijd vanzelf alle informatie toegestuurd.
 
Nee dat is niet de bedoeling. We hebben de kosten zo laag mogelijk gehouden om te bereiken dat een stand voor iedere ondernemer betaalbaar is.
 
Zo’n 2300 leerlingen maken een opdracht. Dit kunnen zij in groepjes doen, zij kunnen hun ouders meebrengen om zicht te oriënteren op een vervolgstudie of een schoolkeuze. Ook studenten en werkzoekenden worden gestimuleerd het evenement te bezoeken. Daarnaast zullen grote aantallen bezoekers naar het evenement komen.
 
Mits je binnen de standruimte blijft is het de standhouder toegestaan te doen wat hij/zij wil. Het verkopen van producten is niet toegestaan.
 
Een stand bestaat uit één, twee of drie statafels (dit geeft je bij aanmelding aan). Het is ook mogelijk zelf een stand mee te brengen. De organisatie neemt dan contact met je op om de benodigde ruimte en de de deelnamevergoeding af te stemmen.
 
Ja, op het buitenterrein van de scholen en bij een aantal ondernemers op de Koog is het mogelijk om met  groot materieel te gaan staan.  Daarnaast is het mogelijk een eigen stand mee te brengen. Dit gebeurt in overleg met de organisatie. Geef op het aanmeldformulier aan dat je een eigen stand mee neemt, dan neemt de organisatie contact met je op.
 
Alle scholen in de regio Waterland in het voortgezet onderwijs doen mee met Waterland Werkt.
 

Momenteel zijn de volgende locaties aangewezen:

  • H20 esports campus
  • Horizon college
  • SG Gerrit Rietveld
  • SG Antoni Gaudi
  • Bedrijven op industrieterrein de Koog
Het evenement Waterland Werkt is geen markt maar een beurs waarbij je je als bedrijf/ organisatie voorstelt aan leerlingen, studenten, collega ondernemers, werkzoekenden en bezoekers. Mocht je een leuke beursaanbieding of iets dergelijks hebben dan is dat uiteraard geen probleem.

KUNNEN WIJ JE ERGENS MEE HELPEN?

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties voor ons? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Zo kan je ons bereiken:

0299 – 796 069 info@waterlandwerkt.info