Programma

Volledige programma

Programma Waterland Werkt
Waterland Werkt wordt gehouden op industrieterrein De Koog, in Purmerend in en om Het Gerrit Rietveld, H20, Het Antoni Gaudi en de Cantekoogweg en duurt van 12.00 – 17.00 uur.

Aansluitend is er voor standhouders een borrel van 17.30 tot 19.00 uur.

Tijdens Waterland Werkt worden er een aantal workshops en rondleidingen aangeboden.

Geopende bedrijven voor publiek en rondleidingen
WarmteService Purmerend (Van IJsendijkstraat 393 a)

Open voor publiek:
Gemeentewerf/milieustraat Purmerend (Van Ijsendijkstraat 186)


Workshops

Waterland Werkt Door!
1e etage H20 Spinnekop 3 Tijd: 12.30 uur en 15.00 uur
Voor: Ondernemers, werkgevers, mensen die een baan hebben in loondienst, werkzoekenden, studenten etc.

Wil jij weten wat er allemaal mogelijk is vanuit de overheid omtrent arbeid, Loopbaan ontwikkeling, carrière( switch), scholing en/of ondernemerschap?
ZW Werkt Door geeft in samenwerking met het WerkgeversServicepunt en het Leerwerkloket alle informatie die je nodig hebt tijdens de workshop ‘Waterland werkt door’.

• Zoek je hulp bij het vinden van de juiste opleiding?
• Wil je je oriënteren en uitzoeken wat er allemaal voor opleidingen en leerwerktrajecten zijn?
• Heb je hulp nodig bij het onderzoeken wie je bent, wat je kan en wat je wil?
• Weet je niet waar je moet beginnen met het vinden van nieuw werk?
• Wil je weleens iets anders maar weet je niet hoe?
• Zou je hulp kunnen gebruiken bij de lastige personele vraagstukken van je organisatie?
• Kun je handjes gebruiken en ben je nieuwsgierig wat hierin mogelijk is vanuit de overheid?
• Zijn er mogelijkheden om een stukje begeleiding te krijgen bij het zelfstandig ondernemerschap?

En nog veel meer op het gebied van mens, organisatie en arbeid!

Want we kunnen ons voorstellen dat je wel eens door de bomen het bos niet meer ziet bij het aanbod en de diverse loketten van de overheid. Misschien weet je niet eens dat je bij de overheid met je hulpvraag terecht kunt. Wij nemen je tijdens deze workshop mee in wat er allemaal mogelijk is en bij wie je kunt aankloppen.

Na afloop heb je een stuk inzicht in wie we zijn, en hoe je ons kunt contacten. Krijg je een mooie hand-out met handige links en tips en weet je welke volgende stap je kunt zetten naar een succesvolle toekomst met je organisatie, loopbaan of start van je carrière/scholing door de juiste keuzes te maken en een zetje in de rug te krijgen.

Zien we jou ook zondag 2 oktober 2022 bij Waterland Werkt?
Wij staan in elk geval voor je klaar!


Workshop ‘Samen kiezen voor een mbo-opleiding’
1e etage H20 Spinnekop 2-3 Tijd: 13.30 uur en 16.00 uur
Voor: ouders én leerlingen in de 4e klas van het vmbo die moeite hebben met kiezen
Het kiezen van een passende vervolgopleiding is niet eenvoudig. Als ouder zou je je kind daarbij willen helpen, maar hoe doe je dat het best? Wat kun je doen om je kind gericht tot een keuze te laten komen? Welke vragen stel je daarbij en welke acties onderneem je?

Speciaal voor ouders én hun kinderen die moeite hebben met kiezen, de ouderworkshop ‘Samen kiezen voor een mbo-opleiding’. Tijdens de workshop krijgt u praktische tips om uw kind beter te kunnen begeleiden bij het maken van een keuze voor een passende vervolgopleiding aan het mbo. De workshop wordt begeleid door deskundige medewerkers van het Servicecentrum van het Regio College en het Studie Informatie Punt van het Horizon College. U en uw kind zijn van harte uitgenodigd.

Voor alle duidelijkheid: de workshop gaat over het keuzeproces, gezien de beschikbare tijd kunnen we niet inhoudelijk op de verschillende opleidingen in gaan. Daarvoor bent u van harte welkom op onze open dag op woensdag 7 december 2022.


Lezing van Mark Tuitert 14.00 uur
H20 E sports stadion Spinnekop 2-3
Mark Tuitert spreekt o.a. over doorzetten, passie, ondernemerschap, doelen stellen en het beste uit jezelf halen.

Over Mark Tuitert
Mark Tuitert stapte op jonge leeftijd van het skeeleren over op het langebaanschaatsen en specialiseerde zich in de korte- en middellange afstanden. Hij stond te boek als het grootste schaatstalent ter wereld, maar valpartijen, ziekte en persoonlijke worstelingen voorkwamen dat hij dat talent maximaal kon benutten. Dit gaf hem de kans zijn talenten op ander gebied in te zetten.

Na vijftien jaar aan de wereldtop te hebben geschaatst en vele grote toernooien te hebben gewonnen, met als toppunt Olympisch Goud op de 1500 meter in 2010, viel na een periode van moedige keuzes en vastberadenheid na deelname aan de Olympische Spelen in Sochi 2014 het doek. Echter was Mark Tuitert na zijn carrière als topsporter vastberaden ook op maatschappelijk gebied de top te bereiken.

Zijn expertise van de schaatssport kwam goed van pas tijdens werkzaamheden als presentator bij, onder andere, het KPN Clubhuis tijdens de Olympische Spelen van Rio en het Holland Heineken House in PyeongChang tijdens de Spelen van 2018. Bovendien rondde hij in 2016 de opleiding Sport, Business en Leadership aan de Universiteit van Nyenrode af en stortte zich vol op het ondernemerschap.

Als trainer ging Mark aan de slag bij FitChannel. Daarnaast richtte hij samen met compagnon Michael en Wim het kauwgommerk First Energy Gum op. Mark Tuitert spreekt gepassioneerd over ‘dromen’ en ‘sterker worden door tegenslagen’. Ook spreekt hij motiverend over (het durven van) keuzes maken, succesvol samenwerken en eigen verantwoordelijkheid. ‘Zoek je eigen grenzen op, durf te falen en buig tegenslagen en onzekerheden om tot een drijvende kracht.’

Het pad naar succes zal voor ieder anders zijn. Die van Mark ging alles behalve in een rechte lijn. Met de nodige horten en stoten. Ondersteund door een beleving in beeld en geluid samen met interactie van zijn publiek zorgt hij voor een inspirerende sessie met zijn eigen verhaal recht uit het hart als leidraad.