Programma

Home > Programma > Volledige programma

Het programma

Tijdens Waterland Werkt zullen bedrijven en instellingen zich presenteren. Neem een kijkje op de verschillende locaties en loop langs de stands waar je van alles kunt zien en beleven.

Daarnaast biedt Waterland Werkt nog een interessant programma aan voor een brede doelgroep. Of je nu jongere bent, werkzoekend, ondernemer, of gewoon een geïnteresseerde bezoeker; er is voor elk wat wils! Voor een aantal masterclasses en workshops is vooraf inschrijven nodig verder geldt vol = vol. Zorg dus dat je op tijd aanwezig bent! De info per workshop vind je in het programma hieronder. Houd het programma is nog niet volledig, dus houd deze pagina in de gaten voor het actuele overzicht. 

Door Silvia Pankras van het regionaal mobiliteitsteam

 

ZW Werkt Door! is er voor jou!                                                                                                    Woon je in de regio Zaanstreek-Waterland? Dreig je jouw baan kwijt te raken? Moet je stoppen met je bedrijf? Zoek je ander of nieuw werk en kun je daar hulp bij gebruiken? Of heb je een (om)scholingsvraag?                                                                                                         

ZW Werkt Door! Helpt jou op weg naar werk dat bij je past. Onze diensten zijn gratis!

 

Silvia Pankras zal tijdens de workshop ‘Stel je voor…’ je laten oefenen met jezelf voorstellen: wie ben je, wat kan je en wat wil je?

Stel je eens voor wat er mogelijk is als je de baan vindt die op jouw lijf geschreven is.

 

Voor wie:

Voor elke werknemer, ondernemer, starter, werkzoekende

 

Aantal:

Max. 15 personen vol=vol

Duur:

Maximaal 60 minuten

Waar:

1e etage H20 ruimte 1

Meer info via: https://zw-werktdoor.nl/

Een interactieve workshop met fotograaf Stefan Lens


Op zoek naar een nieuwe baan of ben je ondernemer?

Dan weet je hoe belangrijk jouw imago is om bijvoorbeeld werk te vinden als werkzoekende en meer klanten aan te trekken als ondernemer. Het laatste wat je daarom wilt is aangezien worden voor amateur, of nog erger, een hobbyist.

Kom daarom naar deze 60 min durende interactieve workshop waarin fotograaf Stefan Lens, stap voor stap LIVE samen met de kandidaten de perfecte profielfoto maakt waardoor werkgevers en potentiële klanten wel gek moeten zijn als ze NIET met jou in zee willen gaan!

Tijdens deze workshop ontdek je o.a.…

– De do’s en don’ts van een profielfoto
– Poseertips die onmiddellijk een verschil maken op jouw uitstraling
– Wat voor groots effect belichting heeft

Deze workshop is GEEN suffe presentatie en te veel bla bla…integendeel.

Aan het einde loop jij naar buiten met een rugtas vol kennis zodat jij er altijd als een PRO uitziet op de foto.

BONUS: Een flitsende waardevolle verrassing aan het einde van de workshop voor elke deelnemer! 

Let op: Deze workshop vindt slechts eenmaal plaats op deze dag.
Locatie: 1e etage H20 Raboroom
Tijdstip: 12.00-13.00

Meld je nu aan via stefan@stefanlens.nl
Er zijn slechts 10 plaatsen beschikbaar!

*Deze workshop wordt niet aangeboden vanuit de organisatie van Waterland Werkt, maar namens een exposant. Waterland Werkt is derhalve niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor deze workshop. 

*De foto’s tijdens de workshop kunnen worden ingezet voor promotie doeleinden door de fotograaf.

 

Door Wim Doets en ZAAQ Media


Je als ondernemer of instelling presenteren is heel belangrijk! Kan jij in een minuut tijd vertellen wat jouw bedrijf precies doet en waar je naar op zoek bent?

Cameraman Wim Doets filmt tijdens Waterland Werkt jouw pitch. Je kunt er ook nog een mooie prijs mee winnen! Zaaq Media biedt aan de beste pitch namelijk een….. (dit hoor je nog van ons :-))


Voor wie:

Voor alle exposanten van Waterland Werkt o.b.v. beschikbaarheid


Aantal:

Wim zal zoveel mogelijk pitches filmen. Het is niet mogelijk alle exposanten te laten pitchen in het tijdsbestek.


Duur:

10 minuten per pitch ongeveer


Waar:

dit wordt nog bekend gemaakt

Door: Ontdeklab Bibliotheek Waterland     ‘Bouw een boot van afval!’

 

Geïnteresseerd in digitale ontwikkelingen? Bij ons ben je welkom! Het Ontdeklab van Bibliotheek Waterland komt naar Waterland Werkt!

In het lab waar je wekelijks terecht kunt kan je aan de slag met: Virtual en Augmented Reality, robotica, programmeren, mediaproductie, 3D printen, 21st century skills en meer, alles kan en mag ontdekt worden.

Wat:

Aan een tafel vol afvalmateriaal zoals:  piepschuim, plastic bakjes, flesjes, doosjes enz. bouw je een eigen boot van 20 tot 40 cm groot. Bij het bouwen moet er rekening worden gehouden met de stabiliteit van de boot en een ruimte om de motoren en het aandrijfmechanisme te plaatsen. Het aandrijven en besturen gebeurt met behulp van een microbit (dit is een mini computer).

Als alles goed is gegaan kan je de boot te water laten en besturen in een grote waterbak op de locatie! Technologie en duurzaamheid komen hier samen én het is super leuk om te doen!

Voor wie:

Creatieve jeugd geïnteresseerd in technologie

Aantal:

Op basis van beschikbaarheid vol=vol

Duur:

Waar: H20 esports stadion

Robotdemonstraties ‘Een kijkje in de toekomst’. 

Bij Waterland Werkt brengen we de toekomst naar je toe met een opwindende robotdemonstratie. Stap binnen in de fascinerende wereld van robotica, waar innovatie de manier waarop we werken en leven ingrijpend veranderd.

🤖 Robots in Diverse Sectoren

Van de zorg tot de horeca, van het onderwijs tot de techniek en bouw tot dienstverlening – onze indrukwekkende line-up van robots vertegenwoordigt diverse branches en laat je een glimp zien van wat er allemaal al kan. Je zult verbaasd staan van de mogelijkheden die deze robots te bieden hebben.

Een van de meest opvallende sterren in onze robotdemonstraties is de Unitree Go. Deze veelzijdige robot is een toonbeeld van innovatie en is niet alleen inzetbaar in de eerder genoemde sectoren, maar blinkt ook uit in de bouw en hulpdiensten.

Bouw: Unitree Go is de perfecte metgezel voor bouwteams. Met zijn geavanceerde bewegingsmogelijkheden kan hij moeiteloos terreinen verkennen en inspecteren, risico’s minimaliseren en efficiëntie maximaliseren.

Hulpdiensten: In noodgevallen zoals politie, brandweer en ambulance kan Unitree Go levens redden. Deze robot kan snel ontoegankelijke locaties bereiken, gevaarlijke situaties verkennen en waardevolle informatie verstrekken aan hulpverleners zonder hen in gevaar te brengen.

🏢 Demonstraties op Meerdere Locaties!

De spannende demonstraties beginnen in de eSports-hal H20 en verspreiden zich door het hele evenement. Deze robots zullen zelfs tussen het publiek door bewegen, zodat je ze van dichtbij kunt ervaren.

🌟 Ontdek de Toekomst van Werk!

Of je nu een bezoeker bent die de nieuwste technologie wil verkennen of een exposant op zoek naar inspiratie, Waterland Werkt biedt een kans om te ontdekken hoe deze baanbrekende technologieën de toekomst van werk vormgeven.

Mis dit niet. Waterland Werkt staat garant voor een onvergetelijke ervaring.

Virtual Reality sessie: vind de baan die het beste bij je past!

Door: Marieke Welkamp van Werkom

 

Let op: aanmelden is noodzakelijk!

 

Het vinden van een baan is niet voor iedereen even makkelijk. Misschien vind je
solliciteren wel heel spannend en vind je het daarom lastig om in actie te
komen. Of misschien weet je niet goed welke baan bij je past? Virtual Reality
helpt jou een beeld te geven en te ervaren wat voor verschillende functies er
zijn. Wij hopen dat jij op deze manier erachter komt wat jouw toekomstige baan
wordt! Met behulp van de 360 graden video’s ervaar jij de omgeving en krijg je een eerlijk
beeld van de leuke en minder leuke kanten van het vak. Er is keuze uit filmpjes van:
 • Zorg en
  Welzijn

 • Transport
  en Logistiek

 • Horeca en
  Detailhandel

 • Bouw,
  Techniek en Groen

 • Industrie
  en Schoonmaak 

 

Voor wie:

Voor iedereen die zich oriënteren wil op de arbeidsmarkt.

 

Aantal: 2 personen per sessie van 10 minuten

Duur: 10 minuten per sessie vanaf 12.00 uur start iedere 10 minuten een nieuwe sessie

 

Waar:  lokaal naast de stand van Werkom

 

Vol=vol! Aanmelden kan ter plaatse via de intekenlijst bij de stand van Werkom of vooraf door een mail te sturen naar: 

 

trainers@werkom.nl of bel: 0299 469 369 o.v.v. VR Sessie Waterland Werkt en welk filmpje je wil zien. 

 

*Deze workshop wordt niet aangeboden vanuit de organisatie van Waterland Werkt, maar namens een exposant. Waterland Werkt is derhalve niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor deze workshop. 

Door Twaanlab

 

Let op: aanmelden noodzakelijk! 

 

Stijg naar grote hoogte met onze spannende workshop drone vliegen! Of je nu jong of oud bent, vanaf 8 jaar ben je welkom bij deze adrenaline pompende ervaring. Leer de basisvaardigheden van het drone vliegen en ontdek de magie van het vliegen met een drone in de lucht. In slechts 15 minuten wordt je ondergedompeld in de fascinerende wereld van drones. Je leert essentiële vliegtechnieken en krijgt de kans om je vaardigheden te tonen tijdens leuke en uitdagende missies. Onder begeleiding van ervaren instructeurs zul je snel vertrouwd raken met het besturen van de drone en in staat zijn om spectaculaire luchtcapriolen uit te halen.

 

Voor wie:

iedereen vanaf 8 jaar

Aantal:

4 personen per workshop

Duur:

vanaf 12.20 uur 15 minuten (iedere 20 minuten start een nieuwe workshop)

Waar:

Esports stadion H20

 

Schrijf je hier in voor deze workshop

Door Twaanlab

 

Let op: vooraf aanmelden gewenst!

 

Ontdek je creatieve potentieel tijdens onze interactieve workshop content creatie. Leer de kunst van het maken van boeiende videocontent voor populaire platforms en laat je stem horen in de digitale wereld. Krijg praktische tips en technieken voor het creëren van pakkende video’s en ontdek hoe je je persoonlijke stijl kunt ontwikkelen. Of je nu wil schitteren op Snap Chat, You Tube of Twitch deze workshop geeft je de tools en het vertrouwen om je eigen videoproducties te maken. Doe mee en laat je creativiteit de vrije loop in de digitale ruimte!

 

Voor wie:

iedereen vanaf 10 jaar

Aantal:

12 deelnemers per workshop

Duur:

12.30 uur, 13.30 uur, 14.30 uur, duur workshop 45 minuten

Waar:

1e etage H20 ruimte 2

Inschrijven:

ter plaatse op intekenlijst, die hangt bij ruimte 2, of als je zeker wilt zijn van een plek via de link hieronder:

Schrijf je hier in voor deze workshop

Door: ZW Werkt Door:  Danielle de Boer en Hanneke Bal van het regionaal mobiliteitsteam

 

Voor wie: Ondernemers, werkzoekenden, werknemers en starters.

ZW Werkt Door is er voor jou! Woon je in de regio Zaanstreek-Waterland? Dreig je jouw baan kwijt te raken? Moet je stoppen met je bedrijf? Zoek je ander werk ? En kun je daar hulp bij gebruiken? Of heb je een (om)scholingsvraag?    ZW Werkt Door! helpt jou op weg naar werk dat bij je past. Onze diensten zijn gratis!

Gezonde spanning voor een sollicitatiegesprek hoort erbij. Maar wat doe je als je zo gespannen bent dat je niet meer kunt nadenken of uit je woorden komt? Hoe blijf je zoveel mogelijk jezelf in een gesprek? In de workshop ‘Met een ontspannen gevoel in je sollicitatiestoel, geven Hanneke en Danielle je tips om voor en tijdens een sollicitatiegesprek je rust te vinden en behouden. Zodat jij in gesprek zoveel mogelijk jezelf blijft en de beste versie van jezelf kan laten zien. Hoe fijn zou dat zijn?!

Aantal:

max. 12 personen

 

Duur:

60 minuten

Waar:

1e etage H20 in de Raboroom

Door Jolanda Pranger en Coaching

 

Jolanda Pranger houd zich bezig met Loopbaanadvies, LinkedIn- en Sollicitatietraining.

De LinkedIn trainingen zijn gericht op ondernemers, professionals en werkzoekenden met als doel om beter zichtbaar en vindbaar te worden. Speciaal voor de bezoekers van Waterland Werkt geeft zij een workshop over het gebruik van LinkedIn.

 

Voor werkzoekenden en studenten:

In deze workshop neemt Jolanda je mee in het optimaliseren van je LinkedIn profiel en vervolgens het gebruik van dit platform. Ook kijken we naar het opbouwen van een online netwerk.
LinkedIn kan je helpen in je zoektocht naar een stage of baan. Wanneer je profiel op orde is kan het werken als een visitekaartje naast je cv. Potentiële werkgevers kunnen je vervolgens vinden en rechtstreeks benaderen. Tegenwoordig kijken werkgevers in een sollicitatieprocedure vrijwel altijd ook naar het LinkedIn profiel van een sollicitant. Dan kan het er toch maar beter goed uit zien?

 

Aantal: 20 deelnemers vol=vol

Duur en tijd: 60 minuten

Waar: 1e etage H20 ruimte 1

 

 

Door Chantal Franken de Graaf van Image Boost

 

Tijdens de masterclass van  ImageBoost leer je hoe jij die eerste indruk met impact maakt door een strategische kledingkeuze. Je leert hoe imago, authenticiteit, kleur- en kledingkeuze invloed hebben op het dagelijks leven en hoe je hier leiderschap in neemt. In de workshop krijg je tips en trics mee over hoe jij jouw uitstraling en eerste indruk kracht bijzet. Ook leer je hoe jij professioneel overkomt en hoe authenticiteit een rol speelt in onze dagelijkse communicatie.

 

Voor wie:

Als je gaat solliciteren, wil werken aan je zichtbaarheid en wanneer je het belangrijk vindt om een goede eerste indruk te maken dan is deze masterclass geschikt voor jou!

 

Aantal:

Max. 15 personen vol=vol

 

Duur:

60 minuten

 

Waar:

1e etage H20 ruimte 1

Tip: Ga die dag gekleed in de outfit waarin jij op je best bent, of waarin je zou gaan solliciteren. Hieraan kan Chantal dan (indien gewenst) direct aandacht besteden.

Meer info via : www.imageboost.nl


Door Silvia Pankras van het regionaal mobiliteitsteam

 

ZW Werkt Door! is er voor jou!                                                                                                    Woon je in de regio Zaanstreek-Waterland? Dreig je jouw baan kwijt te raken? Moet je stoppen met je bedrijf? Zoek je ander of nieuw werk en kun je daar hulp bij gebruiken? Of heb je een (om)scholingsvraag?                                                                                                         

ZW Werkt Door! Helpt jou op weg naar werk dat bij je past. Onze diensten zijn gratis!

 

Silvia Pankras zal tijdens de workshop ‘Stel je voor…’ je laten oefenen met jezelf voorstellen: wie ben je, wat kan je en wat wil je?

Stel je eens voor wat er mogelijk is als je de baan vindt die op jouw lijf geschreven is.

 

Voor wie:

Voor elke werknemer, ondernemer, starter, werkzoekende

 

Aantal:

Max. 10 personen vol=vol

Duur:

Maximaal 60 minuten

Waar:

1e etage H20 Raboroom

Meer info via: https://zw-werktdoor.nl/

Door Jolanda Pranger en Coaching

Jolanda Pranger houd zich bezig met Loopbaanadvies, LinkedIn- en Sollicitatietraining.

De LinkedIn trainingen zijn gericht op ondernemers, professionals en werkzoekenden met als doel om beter zichtbaar en vindbaar te worden. Speciaal voor de bezoekers van Waterland Werkt geeft zij een workshop over het gebruik van LinkedIn.

 

Voor werkgevers:

In een workshop speciaal voor bedrijven en werkgevers laat Jolanda je zien hoe je als bedrijf met een bedrijfspagina en de persoonlijke profielen kunt omgaan.
Via LinkedIn kun je ervoor zorgen dat je product, dienst én vacatures beter zichtbaar en vindbaar worden. Naast het optimaliseren van profielen wordt aandacht besteed aan netwerken via LinkedIn en het delen van bijdragen. Ook worden er verdere tips en tricks gedeeld in het gebruik van dit platform.

 

Aantal: 20 deelnemers vol=vol

Duur en tijd: 60 minuten

Waar: 1e etage H20 ruimte 1

Aansluitend aan Waterland Werkt wordt de kick-off gehouden voor De week van de Duurzaamheid. Een inspirerende spreker geeft de aftrap voor de evenement op het podium van het H20 Esports stadium. Meer info over deze opening volgt.

 

De week van de Duurzaamheid

 
Van 8 tot en met 14 oktober 2023 is de Week van Duurzaamheid in heel gemeente Purmerend! Deze week staat bol van duurzame activiteiten georganiseerd voor en door lokale ondernemers, agrariërs, scholen en inwoners in samenwerking met gemeente Purmerend.
 
Tijdens de Week van Duurzaamheid kun jij als bedrijf of met een groep andere inwoners een activiteit, product, dienst of initiatief in de schijnwerpers zetten. Zo kun je mensen uit de gemeente Purmerend verrassen met jouw duurzame producten of diensten! 
 
Van gastles tot proeverij
Er is van alles mogelijk! Denk bijvoorbeeld aan een proeverij met streekproducten, een gastles op school over jouw innovatieve bedrijf of een workshop over het verduurzamen van de woning of tuin. 
 
Ben je er nog niet helemaal over uit wat voor activiteit jij wilt aanmelden of wil je graag sparren over jouw idee? 
 

KUNNEN WIJ JE ERGENS MEE HELPEN?

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties voor ons? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Zo kan je ons bereiken:

0299 – 796 069 info@waterlandwerkt.info

alle aandacht in onze promotie-krant

De promotiekrant gaat medio september huis-aan-huis door 65.000 brievenbussen in heel Waterland en er worden 5.000 exemplaren uitgedeeld tijdens het evenement. Dé manier om je bedrijf en deelname aan WW direct bij het grote pubiek zichtbaar te maken!