FAQ’S

FAQs / Veel gestelde vragen

Vind hieronder het antwoord op veel van uw vragen, of neem direct contact op voor meer informatie.De jongste leerling zal rond 14 jaar oud zijn. Verder kunnen leerlingen die langskomen in principe alle leeftijden hebben.
De leerlingen die vanuit school komen, zitten in leerjaar 2 en 3 van praktijkonderwijs, vmbo, havo of vwo. Ook kunnen er MBO-studenten langskomen. Omdat leerlingen ook als ‘passant’ of werkzoekende langs kunnen komen, kan het ook zijn dat er andere leerjaren langskomen.
Over het algemeen hebben de leerlingen een technisch profiel gekozen, maar dat geldt niet voor alle leerlingen.
Je mag van alles aan en op je stand bevestigen, mits dit met plakband is. Het is niet de bedoeling om iets zodanig te bevestigen dat de stand hierdoor beschadigd wordt.
’s Ochtends is er een kerkdienst die rond half 12 zal zijn afgelopen. Standhouders worden verzocht te verzamelen bij ’t Hoedje van de Koningin zodat er direct na het vrijmaken van de Nicolaaskerk opgebouwd kan worden. Dit kan eventueel met auto. In verband met het afsluiten van de binnenstad van Purmerend dient uw auto echter om 12:00 uur weer buiten de afsluitpalen te staan.
Denk aan flyers en ander reclamemateriaal. Feitelijk alles waarmee een goed beeld gegeven wordt van uw bedrijf.
Hiervoor is gekozen om alle branches de juiste ruimte te geven, ook voor branches en bedrijven die met groot materieel meedoen aan Waterland Werkt.
Er wordt er via verschillende lokale en regionale media aandacht geschonken aan Waterland Werkt via krant, radio en TV. Naast de eigen website wordt Social Media actief ingezet om het evenement bij een brede doelgroep onder de aandacht te brengen.
Ja. Door de gemeente Purmerend worden borden geplaatst waarop wordt aangegeven dat vlak voor het evenement niet meer geparkeerd mag worden. Deze zullen worden weggesleept indien dat toch gebeurd.
U kunt de organisatie herkennen aan rode hesjes. Tevens zijn er personen aanwezig met witte hesjes, deze personen helpen met het wijzen van de route voor de opdracht die leerlingen maken.
De stands zijn niet voorzien van krukjes en/of zitplaatsen. U kunt deze desgewenst zelf meenemen. Wij adviseren echter om de achter de stand te gaan staan, dan komt uw bedrijf actiever en energieker over.
Voor standhouders wordt er koffie / thee en een broodje geregeld.
Zeker! Dit is een prima gelegenheid om kennis te maken met regionale bedrijven en na te gaan welke vacatures er zijn.
Leerlingen van het VMBO, HAVO, VWO en studenten van het MBO, hun ouders, ondernemers, werkzoekenden en overige geïnteresseerden.
Nee, het evenement is voor iedereen vrij toegankelijk.
Voor jou is het belangrijk dat je goed weet welke beroepen er zijn. Waterland Werkt helpt je daarbij. Ook kun je Waterland Werkt gebruiken om met een ondernemer of een werknemer in gesprek te gaan die dagelijks bezig is met wat jij leuk vindt. Met hen je bespreken wat je ervoor nodig hebt (opleiding, speciale vaardigheden, ervaring) om bij zo’n bedrijf te gaan werken.
De opdracht voor leerlingen bestaat uit een algemeen deel voor de algemene oriëntatie op de arbeidsmarkt en een specifieker deel dat meer gericht is op beroepskeuze of specialisatie. Zo worden leerlingen gestimuleerd zich breed te oriënteren en uitgedaagd dieper op een vak in te gaan dat ze het meest interesseert.
In een stand komen verschillende groepen bezoekers. Uw boodschap kan bestaan uit het uitleggen van uw vak, uw bedrijf en de sector waarin u actief bent. Het beantwoorden van de vraag waarom uw bedrijf en/of product het mooiste en beste is. Breng uw enthousiasme over op de bezoekers.
Jazeker, graag zelfs! Het aandachtgebied van Waterland Werkt zijn de gemeenten: Purmerend, Beemster, Zeevang, Edam, Volendam, Waterland, Landsmeer & Wijdewormer.
Ieder sponsorbedrag is welkom; we denken aan sponsoring vanaf 250 euro. Als je het sponsorformulier invult, kun je dit aangeven.
Daar zijn we mee bezig. De uitdaging is dat er heel veel HBO- en universitaire opleidingen zijn en er niet genoeg plaats is voor al deze aanbieders.
Waterland Werkt gebruikt verschillende locaties. In de tent op de Koemarkt plaatsen we stands van 2x3 meter; op andere plaatsen hebben we andere ruimten beschikbaar. In de kerk bijvoorbeeld hebben partijen alleen een desk met een banner (zelf mee te brengen) als achterwand.
Om de leerlingen een zinvolle opdracht te laten maken, hebben we veel standhouders nodig. We hopen op minimaal 100 stands. Er is plek voor maximaal 130 stands.
Het is de bedoeling dat alle opleidingen die in de regio te volgen zijn, meedoen met Waterland Werkt. Opleidingen van buiten de regio zijn optioneel welkom als die niet in de regio beschikbaar zijn.
Een standhouder die zich aanmeldt krijgt in de loop van de komende tijd vanzelf alle informatie toegestuurd.
Nee dat is niet de bedoeling. We hebben de kosten zo laag mogelijk gehouden om te bereiken dat een stand voor iedere ondernemer bereikbaar is.
Het rendement bestaat uit betere naamsbekendheid, de kans op nieuwe leveranciers of klanten, invullen van vacatures, exposure etc.
Zo’n 2300 leerlingen maken een opdracht. Dit kunnen zij in groepjes doen, zij kunnen hun ouders meebrengen om zicht te oriënteren op een vervolgstudie of een schoolkeuze. Daarnaast zullen grote aantallen bezoekers naar het centrum komen.
Afname van een stand is verplicht. Mits u binnen de standruimte blijft is het de standhouder toegestaan te doen wat u wilt. Het verkopen van producten is niet toegestaan.
Bij het huren van een stand zijn inbegrepen: stand (incl. op en afbouw), elektriciteit en uw bedrijfslogo. U stuurt uw logo naar de organisatie, die ervoor zorgt dat uw logo op een bord op de achterwand wordt geprint.
Nee, uitgezonderd voor groot materieel kan dat niet. Hiervoor zijn meerdere redenen, zie stand informatie
Ja, het is koopzondag dus de Purmerendse winkels zijn open en er kan naar hartenlust gewinkeld worden.
Alle scholen in de regio Waterland in het voortgezet onderwijs doen mee met Waterland Werkt.
Uiteraard gaat veiligheid boven alles. De gemeente Purmerend geeft een vergunning voor dit evenement en stelt daarbij eisen op het gebied van veiligheid. De deelnemende scholen en bedrijven werken uiteraard aan een veilige omgeving voor de leerlingen. Voor het feest wordt separate beveiliging geregeld. Tijdens het evenement is EHBO aanwezig.
Momenteel zijn de volgende locaties aangewezen:
  • Koemarkt
  • Eggert Winkelcentrum
  • Nicolaas kerk
  • Het Stamhuis
  • Looiersplein
  • Slotplein
  • Bolwerk
  • Kaasmarkt
  • Zuidersteeg
Uiteraard wordt de tent op de Koemarkt verwarmd.
Specifieke of persoonlijke vragen kunt u stellen bij de mentor van uw kind.
Het evenement Waterland Werkt is geen markt maar een beurs waarbij je je als bedrijf/ organisatie voorsteld aan leerlingen, collega ondernemers, werkzoekenden en bezoekers. Mocht je een leuke beursaanbieding of iets dergelijks hebben dan is dat uiteraard geen probleem.

“Dit evenement is een aanwinst voor de stad. Een win-win situatie wat mij betreft. Dit is de kans voor bedrijven om zich te presenteren en om aan arbeidskrachten te komen. Andersom is het voor leerlingen de uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met bedrijven en sectoren in Purmerend! Purmerend Werkt Versterkt! , jij doet toch ook mee?

Niels KrommenhoekGemeente Purmerend